1945

Oorsprong

De oorsprong van Bunnik Plants ligt in het jaar 1945. In het Zuid-Hollandse dorpje Pijnacker begint opa Ferd na de oorlog met het kweken van groenten onder platglas.

1967

Bromelia Aechmae

In 1967 stapt Ferd, net als vele andere groentekwekers, over op sierteelt. Zijn eerste potplant is de Bromelia Aechmea. Fa F.J. Bunnik en Zn. is al snel een begrip in de regio.

1981

Berkel en Rodenrijs

Aan het begin van de jaren '80 komen drie van Ferd's zonen in het bedrijf. Voor de jonge jongens is het bestaande pand in Pijnacker te klein en dus kopen ze samen met hun vader in 1981 een nieuw pand aan de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs.

1987

Bleiswijk

Tegen het eind van de jaren '80 doet opa een stapje terug en kopen de broers een stuk grond in Bleiswijk. Met de bouw van hun eerste kas zijn de broers de eerste kweker in dat gebied.

1991

Tweede kas

Als er in 1991 een tweede kas gebouwd wordt, krijgt dat bedrijf een eigen naam: 'Gezusters Bunnik'. Ook vinden de broers het tijd voor wat meer herkenbaarheid en dus worden de twee schuine pilaren bij de ingang van beide bedrijven neergezet. 

1997

Bunnik Plants

Wanneer in 1997 het derde bedrijf gebouwd wordt, verandert er veel. Vanaf dat moment lijkt het de broers handiger om één overkoepelende naam te gebruiken. Uiteindelijk wordt gekozen voor de naam 'Bunnik Plants'.

Begin '00

Beurzen

Bunnik Plants realiseert zich aan het begin van de '00 dat de presentatie van haar eindproduct steeds belangrijker zal worden. Daarom wordt er zo'n vier keer per jaar in de kas een beurs georganiseerd.

2004

Bunnik Creations

Door de toenemende vraag naar toegevoegde waarde wordt in 2004 Bunnik Creations gestart. Zij specialiseren zich in keramiek en decoratiematerialen.

2005

Koningin Beatrix

Eind 2005 wordt Bunnik Plants vereerd met een bezoek van de Koningin Beatrix.  

2007

Green Event Centre

Op maandag 2 maart is het zover: het Green Event Centre opent officieel haar deuren. In het Green Event Centre zijn verschillende thema-huizen te vinden. 

2016

Zelf Organiserende Teams

ZOTTE teams. Dit is een manier van werken waarbij de beslissingen meer vanuit de medewerkers worden genomen. Er wordt geen leiding gegeven vanuit hiërarchie, maar meer vanuit de verantwoordelijkheid van het personeel.

2018

Eigen fabriek

Een eigen fabriek in China waar keramiek potjes met poedercoating worden gemaakt. 

2019

Derde generatie

Met een groot feest zijn de broers bedankt voor alles wat ze hebben betekend voor het bedrijf. Thomas en Dennis Bunnik hebben namens de derde generatie het stokje overgedragen gekregen.

2020

Covid-19

Covid-19 zorgt voor een grote overproductie waardoor er een tijdelijke winkel wordt gestart voor consumenten. Veel TOP’ers helpen mee met de actie “Geen hand maar een plant’, waarbij planten uitgedeeld worden in de buurt. De secretaris van de koning, Jaap Smit, komt op bezoek bij Bunnik Plants om het te hebben over de impact van de coronacrisis op de gehele sierteeltsector.

Groeien bij Bunnik

Bij ons is er maar één iets dat sneller groeit dan de planten en dat ben jij. Met 14 teams, 250 collega’s, en een veelvoud aan locaties is Bunnik Plants een plek die continue in ontwikkeling is. Door rouleren blijven we scherp en nieuwsgierig. Omdat we de jaarwinst samen delen denken we als één en helpen we elkaar. We werken in zelf organiserende teams dus je bent de architect van je eigen werk. Kom mee denken. Kom mee beslissen. Kom mee groeien.

Werken bij Bunnik