Duurzame missie

Genieten van de natuur. Iedereen. Voor altijd. Een blij milieu. Dat is onze duurzame missie.

Bunnik Plants 75241

De zon

De zon is onze grootste vriend. Het verwarmt onze kassen, het doet de planten groeien, en overal waar geen planten groeien gebruiken we de zon voor de stroom waar onze machines op draaien.

Biologische bestrijding

Vrolijke hommels, daar zijn we dol op. Ze helpen ons de tomatenplanten bestuiven. Maar ook andere biologische vrienden helpen ons iedere dag weer: bijvoorbeeld gekko's in de bestrijding tegen spinnen en hun rag.

Zuurstof

Geen CO2, wel zuurstof. Onze planten zijn de groene longen van Zuid-Holland. De CO2 die vrij komt van de raffinaderijen op de Maasvlakte wordt afgevangen, naar onze kassen getransporteerd en door onze planten omgezet in zuurstof.

Recycling

Wij doen niet aan afval, wij doen aan recycling, hergebruik en grondstoffen een tweede leven geven.

Toekomst

Niet alleen de plant zelf kweken we op de meest duurzame manier, ook alles eromheen doen we met oog voor het milieu. Minder plastic, meer toekomst.

Geen aardgas

Wij verwarmen onze kassen met restwarmte dat de elektriciteitscentrale van Rotterdam over heeft.

Regenwater

Onze planten krijgen regenwater. Regen dat op de kassen valt vangen we op en bewaren we in bassins. Middels ons recirculatiesysteem vangen we ook het water op dat we in de kassen gebruiken. Zo (her)gebruiken we ons eigen water.

Duurzaam kweken

Wij geloven dat je alleen echt duurzaam planten kan kweken als je alle resources prioriteert: the natural and the human

Bunnik Plants 75238
Bunnik Plants 75239

Waarom Bunnik

Voor iedereen, meer dan een plant alleen. Door duurzaam kweken en TOP samenwerken. Wij geloven in groen. Wij geloven in een fijner, gezonder thuis met planten. En dan vooral planten die zijn gekweekt met oog voor zowel het milieu als de medewerker. Dat zijn Bunnik Planten. Daarom is onze missie: In ieder huis een Bunnik Plant. Helemaal af dus winkel- en vensterbank klaar. Met potten, toegevoegde waarde en een uitstekende dienstverlening.