7 september 2021

Plantgezondheid

Van planten wordt je blij, dat geloven wij bij Bunnik. Planten geven sfeer in je huis en brengen een interieur tot leven. Daarnaast zorgen planten ook voor een goede akoestiek in huis doordat de bladeren achtergrond geluid absorberen. Maar wist je dat planten niet alleen leuk zijn, maar ook nog eens heel gezond? Hieronder staan zes redenen om planten in huis te halen.

Planten verminderen stress en zorgen voor een goed humeur 

Het is bewezen dat een groene ruimte het Cortisol (stresshormoon) gehalte verlaagt. De kleur groen werkt namelijk rustgevend en zorgt voor een betere gemoedstoestand. Wist je dat je van de kleur groen zelfs lagere bloeddruk en een lagere hartslag krijgt? Kortom de kleur groen zorgt voor ontspanning, vrolijkheid en positieve energie!   

Planten zorgen voor een geluksgevoel 

Aansluitend op het voorgaande, zijn de meeste mensen buitenshuis gelukkig. Door dit stukje buiten naar binnen te halen, zorg je voor een geluksgevoel. Daarnaast krijg je veel voldoening uit het zorgen voor een plant waardoor je je ook gelukkiger voelt.

Planten zorgen voor een betere weerstand 

Doordat planten de luchtvochtigheid verhogen, nemen stofdeeltjes in de lucht af. Hierdoor wordt de kans op verkoudheid of een verstopte neus met 30% verminderd. Wanneer je van jongs af aan planten om je heen hebt, vermindert dit ook de kans op allergieën. Planten produceren daarnaast oliën tegen insecten, die weer goed voor ons zijn en de bacteriën in planten zorgen op hun tijd weer voor betere spijsvertering!

Planten zuiveren de lucht 

Naast dat planten de luchtvochtigheid verbeteren, zuiveren ze ook de lucht. Planten zetten namelijk kooldioxide om in zuurstof en breken schadelijke stoffen af. Een voorbeeld hiervan is formaldehyde, een stofje wat vaak hoofdpijn veroorzaakt.

Planten zorgen voor concentratie 

Zoals je hierboven hebt gelezen, zorgen planten dus voor een betere gemoedstoestand en schonere lucht, wat bijdraagt aan een betere concentratie. Daarnaast ben je productiever en creatiever in een groene omgeving omdat de ‘aandacht spier’ kan opladen door het kijken naar planten. Wist je dat je zelfs een beter geheugen krijgt van planten om je heen?    

Goede nachtrust 

Aangezien planten stress verminderend werken, zorgen voor een hoge luchtvochtigheid en meer zuurstof genereren, hoef ik je niet meer te vertellen dat je door planten op je slaapkamer ook heerlijk kunt slapen!   

Tot slot een tip van NASA: Plaats ten minste één plant per tien vierkante meter.

Naar overzicht