11 juni 2021

Tip van de kweker: Planten voor in de vensterbank

Heb je net een mooie plant gekocht, zet je hem vol trots in de vensterbank, krijgt hij na een paar dagen al gele of bruine bladeren! Er zijn planten die niet in de volle zon kunnen staan, maar gelukkig ook nog een hoop die blij worden van een plekje in de vensterbank. Wij nemen je mee in onze keuze als kweker! 

Strelitzia – De Strelitzia is het gelukkigst in de zon, dat is hij gewend omdat hij uit tropische gebieden komt.
 
Sansevieria – Zoals al vaker voorbij is gekomen, deze plant is sterk, heel sterk! Daarom overleefd deze het ook prima op een plekje in de volle zon!
 
Musa (bananenplant) – De bananenplant komt ook uit tropische gebieden en is dus wel wat zonlicht gewend.
 
Vetplanten, Aloë Vera, Kalanchoë – Deze planten slaan water op in hun bladeren en kunnen zo op elk moment, ook als het even droog is, hun watervoorraad aanspreken.
 
Natuurlijk blijft het belangrijk om deze planten in de gaten te houden en ze voldoende water te geven. Bananenplanten hebben veel water nodig, Strelitzia voldoende om een week mee te doen en de Sansevieria en vetplanten hebben weinig water nodig.

Let er op dat planten na aankoop bijna altijd een paar blaadjes laten vallen door de stress van transport, temperatuurverschillen en gebrek aan licht. 
 
Heb jij een vraag over de verzorging van planten of welke planten er geschikt zijn voor een bepaalde ruimte? Laat het ons weten via marketing@bunnikplants.nl en wie weet nemen we dit mee in de volgende 'Tip van de kweker'!

Naar overzicht