19 augustus 2020

Zomerse planten

Het is zomer en we hebben al een aantal warme dagen achter de rug! Hebben jouw planten deze hitte overleefd? Wij hebben speciaal voor de warme zomerdagen een selectie gemaakt van planten die in de volle zon gezet kunnen worden, zodat je kunt blijven genieten van mooie kamerplanten, ook tijdens deze zonnige dagen.

Crassula

De Crassula zal het mooist groeien op de meest lichte plek in huis. Deze plant moet wel eerst even wennen wanneer je deze in de volle zon plaatst. Wanneer de ‘ovata’ te weinig licht krijgt, zal de volheid van het blad verminderen of zelfs uitvallen.

Sansevieria

We hebben het al eerder genoemd, de Sansevieria is één van de makkelijkst te verzorgen planten. Ook in de volle zon doet deze plant het goed omdat de plant oorspronkelijk een woestijnplant is.

Aloe Vera

De Aloë Vera is ook een plant die houdt van direct zonlicht, maar wel even moet wennen. De Aloë is een vetplant wat betekent dat deze water opslaat in de bladeren. Daarom is het niet erg als de aarde wat uitdroogt.

Bonsai Ficus ‘Ginseng’

Oorspronkelijk is de Ficus een tropische boom die ook buiten in de zon staat. Vandaar dat ook de miniatuur versies houden van direct zonlicht. Heb je de plant ergens neergezet, probeer hem dan niet meer te verplaatsen. Hier kunnen ze niet goed tegen. 

Hoe laat je een plant even wennen?

Plaats de plant eerst een paar meter van het raam. Zet de plant een paar uurtjes in de zon en zet hem dan weer op een minder zonnige plek. Doe dit steeds langer tot de plant zon gewend is. Je kunt de plant steeds dichter bij het raam gaan zetten en uiteindelijk kan hij in de volle zon staan.

Naar overzicht