2 july 2020

Top 5 makkelijk te verzorgen kamerplanten.

Sommige mensen zijn echte plantenvrienden, waarbij de planten er altijd mooi bij staan. Daarnaast zijn er mensen die heel erg hun best doen, maar waarbij de planten dan toch doodgaan en er zijn mensen die gewoon niet zo oplettend zijn en hun groene vrienden zo nu en dan vergeten. Voor die laatste twee groepen hebben we een top 5 samengesteld met de makkelijkst te verzorgen kamerplanten.

  1. Sanseveria Superba 
  2. Dracaena's 
  3. Vetplanten 
  4. Graslelie
  5. Muehlenbeckia Maori


De Sanseveria Suberba en Dracaena soorten die wij verkopen zijn sterke planten. Je kunt ze makkelijk een maand vergeten, handig als je dus veel van huis bent.
Vetplanten staan er om bekend dat ze vocht opslaan in hun bladeren. Doordat ze deze eigenschap hebben, kunnen ze een tijd zonder water. Ze hoeven eigenlijk maar één keer in de twee weken water. Mocht je zien dat ze slap gaan hangen of instorten, dan geef je ze te veel water.
De Graslelie, officiële naam: Chloropythum Comosum, groeit snel en produceert veel stekjes, waardoor je altijd weer een nieuwe plant kunt laten groeien, mocht deze dood gaan. Wanneer de bladeren lichter en flets worden, hebben deze planten behoefte aan meer water.
De Muehlenbeckia Maori is een plant die snel groeit en makkelijk te verzorgen is. Een beetje licht en water is voldoende om lang van deze plant te genieten.

Planten blijven levende wezens, dus het kan altijd gebeuren dat ze het niet overleven. Niet getreurd! Er zijn nog genoeg andere planten die wachten op een leuk huisje!

Naar overzicht